Elektrisch ontharen

Informatie over elektrisch ontharen

Bij elektrisch ontharen behandelen we heel specifiek elke storende haar. We steken in elk haarzakje een naaldje, waarmee we vervolgens het haarzakje kort onder stroom zullen zetten. Dit veroorzaakt zoveel warmte in het haarzakje dat de haar beschadigt raakt. Na een paar behandelingen zal de haar uiteindelijk voorgoed verdwijnen. Net als bij IPL ontharing is het echter belangrijk dat de haar in kwestie in de groeifase zit. Vandaar dat er meerdere behandelingen nodig zijn voor het beste resultaat.

Waarom zijn er meer behandelingen nodig?

We kunnen van buitenaf helaas niet zien welke haren in de groeifase zitten. En daarom is het in het begin uitproberen welke haren reageren en welke niet. Verder zal het lichaam zich automatisch verzetten tegen het ‘verwonden’ van lichaamscellen. Na één elektrisch stroompje zal uw lichaam direct aan de slag gaan om de schade te herstellen. En daarom is het essentieel om meerdere keren langs te komen voor een elektrische ontharing behandeling. Afhankelijk van de grootte van het oppervlak dat we behandelen kan uw behandeling enkele maanden tot jaren duren. We kunnen niet garanderen dat de haren voorgoed wegblijven. In dat geval raden we u aan om 1 of 2 keer per jaar terug te komen.

Wanneer is elektrische ontharing effectief?

Alle haren kunnen verwijderd worden door elektrische epilatie. Het is echter specifiek geschikt voor rode, blonde, witte of grijze haren. Ook dunne en lichte haren worden verwijderd met elektrische ontharing. Dit is goed nieuws voor die mensen met dat soort haar die eerst een behandeling met laser of licht overwogen. Die behandelingen zijn namelijk minder geschikt voor hen. Heeft u bruin of zwart haar? Dan kunt u kiezen: alle vormen van ontharing bij Clinic Safae Esthetics zijn effectief om uw haar te verwijderen!

Behandelmogelijkheden

In principe kunnen alle haren behandeld worden met elektrische epilatie.
Met name grijze, witte, blonde en rode haren worden hiermee behandeld, omdat deze niet geschikt zijn voor licht- of lasertherapie.
Als de haren dik en donker zijn, zal onze specialist vaak laser- of lichttherapie aanbevelen, maar vaak komt het voor dat de haren te dun en te licht zijn om op die manier te behandelen. In dat geval wordt meestal elektrische epilatie aangeraden.
Gepigmenteerde (zwarte en donkerbruine haren) kunnen overigens zowel met elektrische epilatie als licht- of laserapparatuur behandeld worden.

Dit is belangrijk voor en na de behandeling

Elektrische epilatie is niet gevaarlijk voor uw huid. Het is echter wel belangrijk enkele regels te volgen voor én na de behandeling. Wat moet u doen voor de behandeling? Stop 4 weken voor de behandeling met het verwijderen van haren. Dus: niet epileren, harsen of handmatig uittrekken. U mag ze wel scheren of knippen, als ze tijdens de behandeling maar lang genoeg zijn om met een pincet te worden vastgepakt. Wat moet u doen na de behandeling? Gebruik 6 weken lang UVA- en UVB bescherming. Vermijd zonlicht en gebruik geen zelfbruiners. Bescherm de huid goed, zodat er geen verkleuring optreedt. Verwijder verder ook nu zelf geen haren. Knippen of scheren mag wel.

Hoe duur is elektrische ontharing?

De kosten van elektrisch ontharen hangen af van meerdere factoren. Maak snel een afspraak voor een intake, dan bespreken wij met u de prijs van de verschillende behandelingen.

Blendtechniek/ Electrolyse

Voor verwijderen van fibromen, overbeharing en vaatafwijkingen.

Prijs
Eerste 30 minuten € 49,00
Elke 15 minuten extra € 19,00
BEL ONS