IPL ontharing

Informatie over IPL ontharing

IPL ontharing is een zeer effectieve manier om haren te verwijderen. We gebruiken namelijk intense lichtstralen (IPL) die worden opgenomen door het melanine (de bruine kleurstof) in het haar. Zodra dit licht hierin is opgenomen, ontstaat er warmte. Dit schakelt de haar direct uit. IPL schakelt groeiend haar uit. Daarom kunnen we niet gelijk elke haar uitschakelen. Er zijn meestal minimaal 8 behandelingen nodig om elke ongewenste haar te verwijderen. U zult echter zien dat er elke behandeling meer haren wegblijven. Dit noemen we progressieve haarreductie.

Wat gebeurt er tijdens de behandeling?

We beginnen met het aanbrengen van een verkoelende gel op de plekken die we gaan behandelen. Vervolgens beginnen we met de behandeling. U zult misschien een tinteling of een prikkelend gevoel waarnemen op uw huid, maar verder zal de behandeling geen pijn doen. Elke intense lichtflits ontdoet 5 cm2 huid van haren. Als we klaar zijn, zullen we opnieuw een verkoelende gel aanbrengen. Het komt bijna nooit voor dat iemand irritatie ondervindt van IPL.

Een geïllustreerde werking van de IPL:

  1. Groeiend haar bevat veel melanine.
  2. De melanine absorbeert de lichtstraal.
  3. Het licht wordt omgezet in warmte in de melanine.
  4. Het haarzakje gaat kapot door de warmte.
  5. Na een paar weken laat de haar los en valt uit.
  6. De haar is definitief verdwenen.

Voor de behandeling

Er zijn een aantal dingen belangrijk voordat u begint met de IPL ontharing. Ten eerste, ga 4 weken voor de behandeling niet meer onder de zonnebank. IPL helpt namelijk het beste op een lichte huid. Verder voorkomt u zo hopelijk huidirritatie na de behandeling. Ten tweede: komt u wel buiten in de zon? Smeer u dan de weken voor de behandeling in met factor 30 of hoger. Ten derde: vermijd het gebruik van zelfbruiners in de weken voor de behandeling. Als laatste is het belangrijk om 4 tot 5 weken voor de IPL behandeling niet te epileren of harsen. Het gebied dat wij zullen ontharen, wordt wel geschoren, maar dit wordt gedaan door onze specialist. Gedurende de zwangerschap kan er niet onthaard worden.

Is ontharen met IPL geschikt voor iedereen?

Mensen met donker haar en een lichte huid zijn het meest geschikt voor een behandeling met IPL. Dit is omdat de lichtstralen via het pigment in het haar naar de haarfollikels worden geleid. Helaas is de behandeling daarom niet geschikt voor mensen met rode of blonde haren, of mensen met een donkere huid.

Wij houdens ons aan de richtlijn van de ANBOS als het gaat om permanent ontharen. Bent u ouder dan 16 jaar en is uw menstruatiecyclus begonnen? Dan kunt u bij ons worden onthaard. U moet echter wel toestemming hebben van uw ouder of voogd als u nog minderjarig bent.

Hoe lang duurt een IPL ontharing?

Het hangt af van het huidoppervlak hoe lang de behandeling zal duren. Het gezicht duurt meestal rond de twintig minuten, terwijl de rug of beide benen ongeveer een uur kan duren.

Prijslijst

Prijs
Gezicht
Wenkbrauw tussenstuk € 27,00
Bovenlip € 31,20
Wangen € 28,80
Kin € 28,80
Hele gezicht € 82,80
Bovenlichaam
Hals € 34,80
Nek € 34,80
Oksels € 46,80
Schouders € 46,80
Bovenrug € 67,20
Onderrug € 45,60
Hele rug € 112,80
Hele rug incl. scho € 159,60
Buik € 117,00
Borsten € 70,80
Tepels € 28,80
Buik en borst € 234,00
Handen en armen
Handen € 28,80
Bovenarmen € 70,80
Onderarmen € 58,80
Hele armen €129,60
Bikinilijn en benen
Bikinilijn € 54,00
Bikinilijn incl. schaamstreek € 75,00
Navel € 34,80
Billen € 113,40
Bovenbenen excl. bikinilijn € 141,60
Onderbenen € 144,60
Hele benen excl. bikinilijn € 270,00
Voeten € 28,80
Gehele lichaam € 588,00
BEL ONS