Pedicure & manicure

Manicure (handverzorging) en pedicure (voetverzorging)

Hoewel veel mensen het onderschatten, vragen ook uw handen en voeten om verzorging.

Wanneer u uw voeten regelmatig door een pedicure laat verzorgen, zijn eventuele problemen te voorkomen of te verhelpen.
Voor diverse pedicurebehandelingen of cosmetische voetbehandelingen, kunt u dan ook ook bij mij terecht. Hierbij staat persoonlijke aandacht hoog in het vaandel en om aan al uw wensen te voldoen, nemen wij graag de tijd voor u. U bent ook van harte bij ons welkom wanneer u geen problemen aan uw voeten hebt.  Hierbij kunt u denken aan een cosmetische voetverzorging.

Hoe ziet een pedicure behandeling er uit?

Eerst vul ik uw cliëntenkaart in. Hiervoor stel ik u een aantal vragen zoals bijv. of u diabetes- of reumapatiënt bent of  hartklachten heeft. Ook houd ik rekening met allergieën voor bv. pleisters of bepaalde vloeistoffen.
Natuurlijk wordt er ook gevraagd of u pijn en/of klachten aan uw voeten heeft. Hierna kunnen we beginnen met de behandeling. Eerst worden uw voeten, voor een optimale hygiëne, gedesinfecteerd. Na een nauwkeurige inspectie van uw huid en nagels beginnen we met het verwijderen van overtollig eelt en likdoorns. De behandelingen voeren wij uit met behulp van de koelende en hygiēnische nattechniek motor. Door gebruik te maken van verschillende diamant freesjes is het mogelijk snel en pijnloos te werken.

Er wordt op juiste wijze geknipt, verzorgd en evt. gepolijst. Maar een professionele verzorging voor de voeten gaat soms verder. U moet hierbij denken aan het behandelen van (kalk)schimmelnagels, ingroeiende nagels of het op maat maken van drukwerende middelen zoals orthesen. De behandeling wordt afgerond met het incrèmen van de voeten. Om volledige hygiëne te garanderen, worden alle instrumenten grondig gereinigd en daarna gedesinfecteerd. De gebruikte mesjes worden na de behandeling weggegooid in een daarvoor geschikte dispenser.

Wat zijn kalknagels?

Een kalknagel, ook wel schimmelnagel genoemd, is een schimmelinfectie die de vinger- of teennagel aantast. De nagel wordt dan geel-wit. Elk deel van de nagel kan aangetast worden door de schimmelinfectie. Wanneer de nagel niet wordt behandeld wordt hij geelbruin. Wij verkopen, indien u kalknagels heeft, een effectief middel tegen kalknagels.

In sommige mate van schimmelnagels kunnen we de nagel ook mooi construeren! U kunt deze techniek kiezen om een teennagel
gedeeltelijk of zelfs helemaal te repareren. U krijgt weer een mooie, goed verzorgde teennagel.

Prijs
basis pedicure plus (1 x nagelreparatie) € 42,00
spa pedicure plus (1 x nagelreparatie) € 62,00

Wat is een likdoorn?

Een likdoorn, ook wel eksteroog genoemd, is een sterke eeltvorming op een klein gebied van de huid. Door
overmatige druk of wrijving ontstaat er dus eeltvorming, dit is ter bescherming van de huid. Een likdoorn groeit van buiten naar binnen. Dat wil zeggen dat het gevormde eelt, door de druk van de schoen, op een kleine ruimte naar binnen wordt gedrukt in een kegelvorm. Door de kegelvorm doet de likdoorn pijn als men er op drukt. Likdoorns komen vaak voor op de bovenkant van de tenen, veelal door niet goed passend schoeisel. Onder de voet verschijnen ze dikwijls onder de bal van de voet en niet zozeer onder de hiel. Ook tussen de tenen kunnen er likdoorns ontstaan, deze zijn vaak erg pijnlijk. Likdoorns hebben dus een oorzaak, deze dient aangepakt te worden, waneer u niet wilt da ze eventueel terugkeren!

Likdoorn voor de behandeling

Likdoorn na de behandeling

Wat zijn ingegroeide nagels?

Een ingegroeide teennagel komt meestal voor bij de grote teen. De binnen- of buitenrand van de nagel is dan in de huid gegroeid.  Dit geeft aanleiding tot irritatie, pijn of een ontsteking. Waarom een teennagel ingroeit, is niet geheel bekend. Het kan liggen aan het schoeisel (te nauw, te smal), aan de bouw van de teen zelf (licht gekanteld, waardoor bij het lopen een nagelrand te veel in de huid drukt) of door het te kort inknippen van de teennagel in de hoekjes. Zoals u op de afbeelding kunt zien, plaatsen wij dus ook beugels.Deze zorgen ervoor dat de ingegroeide nagel normaal gaat groeien.

Wat is eelt?

Eelt is een verdikking van de bovenlaag van de huid. Het ontstaat op plaatsen waar druk of wrijving op wordt uitgeoefend, bijvoorbeeld wanneer u knellende schoenen draagt. Hierdoor kan ook sneller een likdoorn ontstaan.
Eelt is eigenlijk een soort beschermlaag en voorkomt dat u makkelijk wondjes krijgt. Het ontstaat ook sneller bij wratten en schimmel.

Voor de eerste behandeling

Na de eerste behandeling

Voetwratten

Een gewone wrat is een bloemkoolachtige uitstulping van de huid, die veroorzaakt wordt door een virusinfectie.
Een voetwrat op de voetzool is door het lichaamsgewicht plat, hierdoor is deze vaak moeilijk te onderscheiden van een likdoorn. Het verschil tussen een wrat en een likdoorn is dat een wrat bij zijdelingse druk pijn doet. Bij een likdoorn voelt u pijn als men er bovenop drukt. Voetwratten zijn zeer besmettelijk en verdwijnen op den duur vanzelf, hoewel dit soms jaren kan duren.
In principe wordt de voetwrat wordt door uw huisarts behandeld. Na toestemming van uw huisarts kan de voetwrat ook door uw pedicure worden behandeld.

Kan een diabetespatiënt naar een pedicure?

Jazeker! Meestal wanneer men last krijgt van kloven, eelt, likdoorns, blaren, wondjes of verkleuringen. Deze gevallen mag een diabetespatiënt nooit zelf behandelen. Een regelmatig bezoek aan de pedicure wordt in deze zeker aanbevolen. Wanneer er geen klachten zijn, is het toch raadzaam enkele malen per maand of 2 maanden preventief voor een controlebehandeling
naar een pedicure te gaan, met de aantekening `Diabetische Voet`. Één van de belangrijkste taken van een gecertificeerde pedicure is het voorkomen van voetproblemen bij patiënten met diabetes. Kinderen met diabetes kunnen zeker ook bij ons terecht!

Kan een reumapatiënt naar een pedicure?

Dat kan zeker! De voeten van mensen met reuma zijn vaak extra gevoelig en  kwetsbaar door ontstekingen, standsveranderingen en slijtage in de gewrichten. Voor deze patiënten is dan ook een speciale behandeling noodzakelijk. Eelt en likdoorns aan een reumatische voet kunnen ontstaan doordat het vetkussen onder de val van de voet dunner wordt, een afwijkende stand van de voet en/of tenen, maar ook kunnen slecht passende schoenen een rol spelen. Een reumatische voet is erg gevoelig en pijnlijk. Het verwijderen van eelt en likdoorns en het behandelen van de nagels doen wij dan ook met de grootste zorg en vakkundigheid.

De manicure behandeling

Door invloeden van buitenaf kunnen uw handen droog zijn of uw nagels in een mindere goede conditie. De ideale verzorging voor uw handen en natuurlijke nagels is een manicure behandeling. Na deze manicure behandeling zijn uw handen en nagels weer perfecte conditie.

Duur Prijs
Manicure + lakken 45 min. € 30,00
 • Eventueel nagellak verwijderen
 • Nagels in vorm vijlen
 • Nagels polijsten
 • Nagelriem olie aanbrengen en in masseren
 • Nagelbadje
 • Nagelriem behandeling
 • Verzorgende en voedende hand crème

U kunt kiezen om uw nagels te lakken of voor een nagelverharder of om uw nagels hoog glanzend vijlen. Wij bieden voor u de heerlijkste behandelingen aan!

Prijs
Paraffinepakking & handcrème € 10,00
Totale behandeling (Paraffinepakking, peeling, masker, massage, handcrème) € 25,00

Gel Nagels behandeling

Gel nagels houdt in dat uw eigen nagels bedekt wordt met een laagje gel, hiermee kunnen we uw nagelbed verlengen en uw nagel verstevigen. De gel wordt uitgehard onder een UV-lamp. Gel geeft een mooi glanzend resultaat en het is flexibeler
dan Acryl nagels. Dus de nagels zullen minder snel (af)breken. We kunnen deze behandeling toepassen bij een manicure maar tevens een pedicure. Zeker een aanrader voor de toekomstige bruiden!

Duur Prijs
Gel Nagels manicure 75 min. € 45,00
Gel Nagels pedicure 75 min. € 55,00
Gel lak nagels bij pedicure/manicure € 15,00 extra
Gel lak verwijderen hand € 15,00
Gel lak verwijderen voet € 15,00

U kunt bij ons een keuze maken uit 2 soorten pedicure behandelingen:

Duur Prijs
Basis pedicure 30 min. € 35,00

Heerlijk kruiden-bad waarin uw voeten circa 10 min. ontspannen zijn en makkelijk handelbaar zijn voor de rest van de behandeling. Daarna volgt het volgende:

 • desinfecteren van de huid
 • teennagels knippen
 • nagelomgeving schoonmaken en losmaken
 • overtollig eelt verwijderden (bij normaal eelt)
 • eelt afwerken met de frees
 • afsluiten met een voedende voetencrème

*voor voeten met extreme eeltvorming en ernstige kalk nagels, wordt er een extra bedrag bij verrekend. (bedrag wordt bepaald door de specialist)

Color Gel op de teennagels

Wilt u 4 tot 6 weken mooie gelakte tenen? Onze mooie kleuren op gel-basis zijn de uitkomst.

Duur Prijs
Colorgel behandeling 45 min. € 45,00
Duur Prijs
Spa pedicure 45 min. € 45,00

Heerlijk kruiden-bad waarin uw voeten circa 10 min. ontspannen zijn en makkelijk handelbaar zijn voor de rest van de behandeling. Daarna volgt het volgende:

 • desinfecteren van de huid
 • teennagels knippen
 • nagelomgeving schoonmaken en losmaken
 • overtollig eelt verwijderden
 • eelt afwerken met de frees
 • voeten insmeren met een voedende masker
 • ontspannende massage van 10 min.
 • afsluiten met een voedende voetencrème

Duur Prijs
Voetreflexmassage 30 min. € 32,00

U kunt verwoorden dat alle zenuwen en weefsels in de rest van het lichaam verbonden zijn met uw voeten. Wanneer deze zenuwen en weefsels vanuit de voeten onjuist of volledig functioneren, ontstaan er blokkades in de natuurlijke energiedoorstroming. Dit heeft als gevolg dat er lichamelijke pijntjes kunnen optreden of dat een persoon zich ziek voelt. Met deze voetreflexmassage verhelpen we u van de blokkades en ontspant u van de dagelijkse druk en stress.

BEL ONS